szerda, augusztus 12, 2009

hímezgetek

A múlt héten 2nap alatt megcsináltam a fűszernövényes kaspót, nagyon szerettem, úgyhogy gyorsan haladt.:o)

Közben annyi szó esett a Michael Powell képekről, hogy hirtelen úgy éreztem itt az idő, hogy én is elkészítsek egyet. Régi álmom a Titkos kert 1, de ezt most nagynak ítéltem, így egy másik képbe vágtam bele. Nem árulom el melyeik, majd ha teszek fel képet, lehet találgatni.;o) Amire rájöttem a hímzése közben:
- néha jó nagy összefüggő foltokat hímezni, mert nem kell annyira figyelni a mintát, de alapvetően nem szeretek
- szépségesek a hímzővásznas képek, de egy telibe hímzettnél nagyon jó az aida, haladósabb és a szemem is jobban bírja éjjel
- én minden munkámat középen szoktam kezdeni, de már jó ideje érdekelt, milyen lehet a csücsökből, mostanában próbálgatom is, de azt hiszem maradok a középkezdésnél:o)

Közben nem bírtam magammal és jelentkeztem a Lizzie Kate SALba is.:o)
Nagyon szuper minta, Lizzie Kate nagy kedvencem, tavaly is az ő képe lógott bannerként az ajtónkon halloweenkor, így adta magát a dolgot.
Reni, Vica, Melinda, köszönöm szépen, hogy bevettetek a csapatba!
Tegnap megcsináltam a keretet, ma folytatom, szombatig kell elkészülni az első mintával, szerintem menni fog.;o)

Elkezdtem az LHN teás, kávés sorozatát is, 32countos Wichelt vászonra 2*2 szálon 1 szál CC silkkel. Eddig csak egyszer volt a kezemben, a keretet böktem ott is, nagyon tetszik a minta és a fonal is. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen szuper ezzel a fonallal hímezni.:o)

Mindeközben rengeteg új tervem van, sok-sok szépséges mintát nyomtattam ki az elmúlt napokban, csak győzzem őket sorban megvalósítani. Picit már a karácsony is jár a fejemben, meg ma megtudtam kinek lettem az angyalkája a Stitchers Angel játékban, így már azon is gondolkodhatok.:o)

4 megjegyzés:

Melinda írta...

Jó olvasni, hogy milyen kis aktív vagy!:) De aztán mutogassál is, mert gyönyörködni is szeretek, nemcsak olvasni!;D

Timici írta...

ok;o) hát a Powellt fotózni még kár volna, mert csak pár paca az egész, de remélem az LK SALt hamarosan mutatom;o)

Pillle írta...

Jó, hogy írod az MP-t. A Titkos kertet ezer éve elkezdtem, de sok-sok hónapos kihagyásokkal csinálom csak. Kb. harmadánál tartok, nem hagyhatom veszni azt a rengeteg munkát.

Timici írta...

Timi, semmiképp se hagyd tovább porosodni;o) kíváncsian várom mikor mutatod.:o)