Sokan szeretjük a muffinokat, nem csak sütni, de enni is:o) Bizonyára mindenkinek van jól bevált muffin alapreceptje. Nekem is volt egy és nagyon elégedett voltam vele, míg meg nem kóstoltam a szomszédasszonyomét.:D Azóta ez az új alapreceptem, gondolom míg nem kóstolok egy másikat ami még ennél is szuperebb, de most ez a menő.
alaprecept(24db muffinhoz):
50dkg liszt
1csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2tojás
25dkg cukor
2csomag vaníliás cukor
1,6dl olaj
5dl író( én 2doboz tejföl szoktam beletenni)
1.) sütöt 180fokra előmelegíteni, a formába papír tenni vagy kivajazni(vajazás után tegyük a formát a hűtőbe)
2.) a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával
3.) felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, olajat, tejföl(vagy írót), miután összekevertük a lisztes keverékhez adjuk.
Ha nincs időm vagy kedvem az egészet(száraz és vizes hozzávalók) egy tálban keverem össze, semmivel sem különbözik attól mikor külön pacsmagolok vele.:o) Egy nagyon ragacsos masszát kapunk.
4.)Formába töltjük. tehetünk bele bármit, amit szeretünk: dió, meggy, túró és sorolhatnám...
180fokon (légkeverés nélkül) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült még 5 percig a formában pihentessük, végül tegyük tálra.
A képen látható diós lett, a tésztát kétfelé osztom, a felét belekanalazom a kapszlikba, fél vagy negyed dióbéldarabokkal kirakom, majd a tészta másik fele és a tetejére is dió kerül.
Jó éjtvágyat!
9 megjegyzés:
Köszi a receptet :)), kipróbálom, a gyerekek úgyis mindig süti-éhesek.
kíváncsi vagyok Nektek hogy jön be:o) nálunk a 24db gyakorlatig 1nap alatt elfogy, pedig csak 4en vagyunk:D
Én is köszi, szoktam muffint sütni, mert édesszájú a családom. :)
Ági,na most nálunk nem is édesszájúak mégis hamar elfogy, képzeld ha azok lennének:D
Köszi a receptet, mi is kipróbáljuk.
Szép a muffin :-) Nálunk a 12 kb két nap alatt fogy el, én gyakorlatilag kettővel degeszre vagyok... lehet, hogy túl tömény? De legközelebb, ha sütök, én is kipróbálom a szomszédaszonyod-félét. Köszi a receptet!
Muffinrecept kipróbálva, tészta állaga érdekes, de a végeredmény finom, kemény gyümölcsízzel és étcsokidarabkákkal meg különösen.
Köszönet a receptért!
Gyöngyi, örülök, hogy kipróbáltad, annak pedig még jobban hogy ízlett is.:o) Hát a tészta állaga tényleg érdekes, elsőre én is aggódtam ebből mi lesz, de a kész süti fincsi. Ki fogom én is próbálni ezzel a gyümiíz+csoki kombóval, köszi az ötletet.;o)
Hú de guszta :)
Megjegyzés küldése