péntek, február 13, 2009

Farsangoltunk






Bence az idai farsangon róka szeretett volna lenni, ki tudja miért? mert a VUKot már egy ideje nem nézi. Így aztán mit tehet anyuka varr egy jelmezt:o), még szerencse, hogy volt itthon ilyen színű melegítőanyag, amit a hitelesebb kinézetért fordítva varrtam, a visszája került kívülre, mert az bolyhos.:D Nem akartam overált, hogy külön-külön is hordható legyen a ruha, a nadrágból a varrás mentén kibontható a farkinca, a füle csak rá van varrva a kapucnira. Persze az egész napos hordás után rá kellett jönnöm, hogy ez így marad és elteszem, mert a fonák rész erősen kibolyhosodott a sok 4kézláb mászkálástól.:D:D:D Sebaj lesz egy tartalék hacukánk ha hirtelen kell beöltöznie egy 6 évesnek.;o)

Mivel legalább 2 napon át babráltam a ruhával, közben Balázsban is felmerült a igény egy saját jelmezre.:o) Valmiért úgy döntött, hogy szellem szeretne lenni, amit nagyon furcsálottam, mert a Thomas mesében szereplő szellemtől fél, de örültem is neki, hogy egy ilyen könnyen megvalósítható ötlete van.:o) Az ő jelmezét reggel 10perc alatt alkottuk meg, ami már csak azért is volt jó, mert kb. 2percet volt rajta az oviban. Ugyanis reggel egy órát maradhattak a szülők és a testvérek is, így Balázs is jelmezben ment be, aztán 2perc után levette, ami teljesen érthető, inkább azon lepődtem meg, hogy hajlandó volt felvenni.

Rossz hogy nincs varrós sarkom és az étkezőasztalon dolgozom, hiszen folyton ide-oda kellett pakolásznom a varrógépem, a kábelt, pedált, cérnát, anyagot stb. Ezzel nemcsak sok idő megy el, de néha a kedvem is.:S Még szerencse, hogy most volt egy nemes cél.:D

8 megjegyzés:

Edige írta...

Nagyon jók lettek a jelmezek! Tudom, hogy csak 10 perces, de nekem a kis "szellem" nagyon tetszik...

Pillle írta...

:D Nagyon édesek! Milyen nagy már Balázs is(kár, hogy nem látszik, csak a szép kis szeme.
Nagyon ügyes vagy! Nadrág+kapucnis felső varrás...csak ámulok.
Varrás, pakolás, étkezőasztal. Ugyanebben a cipőben járok, hasonló érzésekkel.

nöné írta...

Nagyon édes kis pofák! A jelmezek ötletesek és jók! Nekem van varrósarkom a hálóban, csak hát a varrás és én... Inkább a kötés, az kevés helyigénnyel jár, kevesebb türelmet kíván, meg hát őszintén bevallva, sokkal jobban szeretem!

Suzi írta...

Nagyon jók lettek!!!
Szellem egyszer Balu is volt, idő hiányában:-)
Téyleg milyen szép a nagyfiad szeme!!
Nekem sincs varrósarkom, és most hogy ilyen sokan leszünk nem is lesz egyhamar.

Kriszti írta...

Aranyosak lettek a jelmezek. Nagyon ügyes és kreatív vagy. A kis jelmezesek imádnivalók...

Timici írta...

Lányok! köszönöm szépen a fiúk nevében is:o)

Jucus írta...

Zabálnivalóak a gyerkőcök ezekben a jelmezekben!:o) Nagyon ügyi vagy, és pont olyat, amit ők szerettek volna! Erre egész életükben emlékezni fognak ám! Diám is emlegeti, amikor ő hópelyhecske volt:o)

Timici írta...

Jucus, az biztos, hogy még én is emlékszem mi voltam általánosban farsangon;o). Szegény apukám megkűzdött a menyasszony jelmezemmel.:D Aztán még pillangó és hírdetőoszlop is voltam.
A hópehely is milyen jó 5let. Bence eredetileg hóember szeretett volna lenni.:o) Nem lett volna bonyolult megcsinálni, de ilyen sovány hóember nincs is, urasága ugyanis 113cm és 17 kg.:( Jól ki kellett volna tömni a ruha alatt, hogy ne hóropi legyen.:o)