hétfő, december 20, 2010

bekövetkezett

amire számítottam, a terheléses cukor eredményem magas, nem is kicsit, így elkezdtem diétázni és holnapra hivatalos vagyok a Bajcsy Kórházba a Diabétesz Ambulanciára.:(
Persze ez még nem a világ vége, de így karácsony közeledtével kissé szívem ütött, ráadásul a kezdeti nehézségek már jelentkeztek. Rém ideges vagyok a kajamegvonás miatt, és legszívesebben bárhol, bármior és bármit megennék.:o)
Inni csak vizet és üres gyümölcsteát tudok, ami szintén nem túl jó, ráadásul már eddig is lemondtam a koffeinről, szóval egyre csökken a kulinárisan élvezhető és fogyasztható dolgok száma.:( De a babáért mindent!:o)

Viszont lassan már ülni is alig bírok, ezért is nem igen vagyok jelen a neten, a blogokon, mert ha hosszabb ideig széken ülök, az fáj. Ahogy a dokim magyarázta, nagyon lazák a szalagjaim és a szeméremcsontom megfájdul, ha ülök, ekkor ugyanis minden súly oda központosul.:S Azt javasolta, hogy álljak vagy feküdjek leginkább.:o) Na igen, de autót vezetni valahogy csak ülve tudok.:S

Amúgy a baby nagyon jól van, kis helyes, tiszta apja, legalábbis az UH fotókon, aztán majd meglátjuk, bár sok reményt nem fűzök az ellenkezőjéhez, mert Bence és Balázs is apukára ütött.:o) Méreteit tekintve a pocaklakó 830gr súllyal és 32 centivel büszkélkedhet, úgyhogy a mozgása már igencsak erőteljes, néha bevisz egy két rugást ide-oda, ahol épp nem a legjobb, vagy csak nyújtózik egyet keresztben, ilyenkor nagyon érdekes alagzatok szoktak kialakulni.
A fiúk nagyon várják már őt, aminek nagyon örülök, versenyt fogják a pocakom, mikor a tesó akcióba kezd.:o) Aztán persze néha van csalódás, mert a babuci nem épp akkor akar aktívkodni, mikor ők szeretnék, de szerencsére ezen hamar átlendülnek.:o)

Mostanában Balázs babaköszöntőjén(Lanarte) dolgozom, bár egyre rosszabbul haladok, mert jó pár fonalam elfogyott hozzá és a minta egy részét sem találom.:( Úgyhogy ha már nem tudok vele tovább haladni előveszem Bencéét, mert szégyen és gyalázat, de még az sincs készen, pedig a gyermek hamarosan 8éves lesz. Ejnye én!

A kötés most nem halad, pedig a picurnak már 2kardigánt is elkövettem, már csak le kéne őket tisztázni és gombot varrni rá, de valahogy most nem visz rá a lélek...és még sapikat is kéne kötnöm, meg olyan jó lenne egy vastag puha kesztyű nekem is...

Hiába kezdődött el a téli szünet, nem jutok a dolgaimhoz, lefoglal a házimunka és a pakolás, amit egyre rosszabb szintidővel tudok csak elvégezni és hol van még a március????

Ha nem jönnék, akkor előre is minden kedves barátomnak, hímzős- és kötőstársamnak, olvasómnak :
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!!!!

13 megjegyzés:

nöné írta...

:O(((((
Nagyon sajnálom, hogy így alakult a vizsgálat eredménye!
Nagyon vigyázz Magadra, Magatokra, pihenj minél többet!
Nektek is nagyon boldog, békés, meghitt ünnepeket kívánok! Puszi!

Andulka írta...

Vigyázz magatokra nagyon! Pihenj sokat!
Kellemes ünnepeket nektek is!

Anice kötős blogja írta...

Én is sajnálom a cukrot, de legalább nem leszel olyan kövér mint én voltam :)

Ahama írta...

A legfontosabb, hogy a pocaklakó remekül van, az érte elviselt kellemetlenségek átvészeléséhez sok-sok erőt és kitartást kívánok. Mikor majd a karodban tartod ezek a bajok eltörpülnek.

unikat írta...

Pihenj nagyokat, ha lehetőséged engedi, s vigyázz magatokra. Békés, boldog karácsonyt kívánok!

Dóra írta...

Jaj, már csak pár heted van hátra!
Kitartás!
Light cola? És a Rauch-nak van cukormentes jeges teája, ami ráadásul O ch, mert a cukormentes üdítők tele vannak ch-val!
Átérzem totál a dolgot, Marikával tavaly pont ekkor már én is diétáztam (sóhajtoztam a bejgli fölött), csak a 17! héttől. Most többet nyom a mérlegem, mint akkoriban...

Edit írta...

Vigyázz magadra/magatokra! Kívánok nektek boldog ünnepeket!

Jucus írta...

Nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!
Boldog Karácsonyt kívánok Neked!

Timici írta...

Köszönöm szépen, aranyosak vagytok!
Igyekszem nem görcsölni rajta, csak a kezdet volt nehéz, most már könnyebb.

Dóra,
light cola szuper lenne, ha innék koffeint, de most a baba miatt se kávé, se fekete tea, se cola, mert érte mindet.:D De ezt a Rauch-ot majd megnézem, köszi;o)ű

Ha nem jönnék addig, akkor mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!!!!!!

Cimpulusz írta...

Szia Drága!

Üdv a klubban - én is cukros voltam! Nekem bejött a Bolero italpor,mikor már a gyümölcstea a könyökömön jött ki, és a cikóriából készült diabetikus cappuccino.A jutalom pedig a Milka diabetikus csokiból 1 kocka/nap.
2 kg-val kevesebb voltam szüléskor, mint teherbeeséskor, most meg 15-tel :))) Igaz a végén már a kerítést lerágtam volna...ja és 18. héttől.

Tündérke írta...

Nagyon boldog új évet kívánok nektek! :-)

Anita írta...

Végre eljutottam hozzád is! :) Nagyon boldog új évet kívánok nektek és sok örömteli percet a babával a pocakban és majd idekint. Biztosan minden rendben lesz!

Timici írta...

Heni, sajnálom hogy cukros voltál.:(
Én az első fiammal voltam már cukros, akkor 9hónap alatt 6kg-t híztam összesen, az eleje akkor is nehéz volt, de azért ment. Szuper, hogy szülés után is fogytál, ez rám is rámférne.:O)

Tündérke, köszi, boldog új évet Nektek is!