hétfő, december 20, 2010

bekövetkezett

amire számítottam, a terheléses cukor eredményem magas, nem is kicsit, így elkezdtem diétázni és holnapra hivatalos vagyok a Bajcsy Kórházba a Diabétesz Ambulanciára.:(
Persze ez még nem a világ vége, de így karácsony közeledtével kissé szívem ütött, ráadásul a kezdeti nehézségek már jelentkeztek. Rém ideges vagyok a kajamegvonás miatt, és legszívesebben bárhol, bármior és bármit megennék.:o)
Inni csak vizet és üres gyümölcsteát tudok, ami szintén nem túl jó, ráadásul már eddig is lemondtam a koffeinről, szóval egyre csökken a kulinárisan élvezhető és fogyasztható dolgok száma.:( De a babáért mindent!:o)

Viszont lassan már ülni is alig bírok, ezért is nem igen vagyok jelen a neten, a blogokon, mert ha hosszabb ideig széken ülök, az fáj. Ahogy a dokim magyarázta, nagyon lazák a szalagjaim és a szeméremcsontom megfájdul, ha ülök, ekkor ugyanis minden súly oda központosul.:S Azt javasolta, hogy álljak vagy feküdjek leginkább.:o) Na igen, de autót vezetni valahogy csak ülve tudok.:S

Amúgy a baby nagyon jól van, kis helyes, tiszta apja, legalábbis az UH fotókon, aztán majd meglátjuk, bár sok reményt nem fűzök az ellenkezőjéhez, mert Bence és Balázs is apukára ütött.:o) Méreteit tekintve a pocaklakó 830gr súllyal és 32 centivel büszkélkedhet, úgyhogy a mozgása már igencsak erőteljes, néha bevisz egy két rugást ide-oda, ahol épp nem a legjobb, vagy csak nyújtózik egyet keresztben, ilyenkor nagyon érdekes alagzatok szoktak kialakulni.
A fiúk nagyon várják már őt, aminek nagyon örülök, versenyt fogják a pocakom, mikor a tesó akcióba kezd.:o) Aztán persze néha van csalódás, mert a babuci nem épp akkor akar aktívkodni, mikor ők szeretnék, de szerencsére ezen hamar átlendülnek.:o)

Mostanában Balázs babaköszöntőjén(Lanarte) dolgozom, bár egyre rosszabbul haladok, mert jó pár fonalam elfogyott hozzá és a minta egy részét sem találom.:( Úgyhogy ha már nem tudok vele tovább haladni előveszem Bencéét, mert szégyen és gyalázat, de még az sincs készen, pedig a gyermek hamarosan 8éves lesz. Ejnye én!

A kötés most nem halad, pedig a picurnak már 2kardigánt is elkövettem, már csak le kéne őket tisztázni és gombot varrni rá, de valahogy most nem visz rá a lélek...és még sapikat is kéne kötnöm, meg olyan jó lenne egy vastag puha kesztyű nekem is...

Hiába kezdődött el a téli szünet, nem jutok a dolgaimhoz, lefoglal a házimunka és a pakolás, amit egyre rosszabb szintidővel tudok csak elvégezni és hol van még a március????

Ha nem jönnék, akkor előre is minden kedves barátomnak, hímzős- és kötőstársamnak, olvasómnak :
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!!!!

csütörtök, december 09, 2010

a másik rettegett vizsgálat

holnap vár rám.:( Terheléses vércukor vizsgálat.:P

Egyrészt nem szeretem a vele járó macerát(2szer is kell menni vérvételre) a másik gondom a szörnyű íze és hogy a 2.vérvételig semmit sem ehetek, márpedig én reggeli nélkül nem bírok élni.
A harmadik pedig az, hogyha magas lesz az érték kezdhetek diétázni.:(
Bencével terhességi diabéteszem volt, diéta ezerrel, csak néztem a mandarint és a karácsonyi sütiket.:(
Balázzsal valamilyen csoda folytán megúsztam a dolgot.:o)
Jó lenne most is kihagyni.;o)
A súlyom eddig 6kg-val nőtt, ami így a 6.hónapban talán nem olyan rossz, bár jó lenne kevesebb az össz súlyomat illetően.(sóhaj) Szóval ha vmi előnyöm származna a diétából az a kevesebb súlynövekedés, mert anno Bencével szülésig csak 6kg-t híztam.
No azon már túl vagyok, úgyhogy erről nem is álmodom...

Amúgy jól vagyok, vagyunk, bár ma már elkezdett fájni a torkom.:/
Bence ugyanis kedd óta itthon van, köhög és folyik az orra és persze én vagyok vele, úgyhogy csak idő kérdése volt, hogy mikor ragasztja át rám.:(

A család másik fele még tünetmentes, ami az időjárást elnézve nem biztos, hogy így is marad.:/ Nem mondom hogy örülnék ha zord hideg lenne, de ez az egyszer 12fok egyszer minusz igazán nem jó senkinek, csak a bacik tenyésznek vígan.:( Kimenni sem lehet, mert folyton esik vmi, az összezártság meg csak tovább fokozza a megbetegedés esélyét.

Szeretném ha már tavasz lenne...minden szempontból.:o)

Suzi játékot hírdetett

Már régóta csodálom Zsuzsi szépséges táskáit, de én mindenhova hátizsákkal közlekedek, így csak ámulom és bámulom őket. Most viszont itt a remek alkalom, hogy kísértésbe hozzam Fortunát.;o)

Ha Ti is szeretnétek játszani, részletekért katt IDE!