kedd, október 25, 2011

Milán 7 hónapos

Tegnap volt Milán 7hónapos és ennek örömére áttört az első alsó foga! Hurrrrá!
Azt megelőző éjszaka nem sokat aludtam, Milán sem.:( Az első két deddel megúsztam az igazán nyűgös fogzós időszakot, de most Milánnal ezt a hiányosságomat is pótolom.:) Már csak 19fog van vissza:)))))

Aztán ha ez még nem volna elég tegnap rohamtempóra váltott járás terén is.:)
Eddig is lépegetett párat kapaszkodva a kanapé mentén, de tegnap a két kezemet fogva 3-4métereket tett meg rekord sebességgel!!!:) Hogy hova siet ez a gyerek a mozgásfejlődéssel nem tudom, de nem lehet unatkozni mellette az már biztos. Minden érdekli, mindent meg kell néznie, fognia, stb. Nagyon kell vigyázni vele, mert hipp-hopp belenyúl a tányéromba, poharamba, holott a saját kis gyümölcsös ennivalóját nagy ívben köpi vissza.:) vagy :(

7hónapos, de még mindig csak szopik, amivel nincs gond(na jó, van, mert félek nem elég a tejem, de ez egy másik történet), csak már jó lenne ha nem hiába pacsmagolnék gyümiket a konyhában.:S Persze ehet még ilyet tudom én, anyatejet meg most vagy soha!:)

Az éjszakát eddig 3szor aludta át az elmúlt egy hónapban, megmutatva, hogy tudna ilyet is, ha akarna.:D Nem mondom furcsa élmény volt egész éjjel(éjféltől-6ig) aludni, de valahogy meg tudnám szokni.:D Ami viszont sokkal nehezebben megy az az esti fektetés, eddig szopizás után simán betettem az ágyába és aludt az első ébredésig. Most viszont, van hogy 5perccel aztán hogy ágyat ért a teste már ébred is, nem kis bosszúságot okozva nekem ezzel.:( Napközben bírom a strapát, nem gond, ha kézben cipelve főzök, pakolom a mosógépet, stb, de este aludjon el!!!! Aztán tőlem felébredhet 1,5-2óra múlva, ha muszáj, csak 10től éjfélig legyen egy kis privát időm...tudom túl sokat akarok.:)

Szerencsére a nagyok hellyel-közzel már átalusszák az éjszakát. Bencét hétközben totál kifárasztja a suli, míg Balázs azért az esetek zömében éjjel/hajnalban átmászik hozzám, de ezt már megszoktam és így legalább be van takarva, mert takargatom.:)

Mindenesetre az biztos, hogy a Honfogalás kori vándorlás semmi sem volt a mi kis családunk éjszakai menetéhez képest.:))))


péntek, október 07, 2011

Áll a baba áll...



Milán 6 hónapos és 2 hetes
(elnézést a képek minőségéért, csak gyorsan mobillal fotóztam, hogy meglegyen:))

csütörtök, október 06, 2011

sorsoltam...

5 bátor jelentkező volt az Addi vándor szettre: Tiszi, Carol Anna, Szilvi(FB), borsoo és Ilonamamzi. Ezúton is köszönöm szépen, hogy jelentkeztetek.:)

Megvártam míg Balázsom hazajön az oviból és vele sorsoltattam.



Íme:


A szerencse Szilvinek kedvezett, gratulálok!
Szilvi kérlek jelentkezz e-mailben, hogy megbeszéljük a továbbiakat.:)
Akik most nem nyertek figyeljék Szilvi blogját!



hétfő, október 03, 2011

Vándor Addi készlet

Ivettől péntekhez egy hete megérkezett hozzám az Addi kötőtűkészlet, amit az 1001fonal indított útjára. :)))))
A szabályok:
Mindig a szett aktuális “állomása” választja ki a következő állomást. Két hétig használja, amikor továbbküldi egy másik bloggernek akiről úgy gondolja, örülne neki ha kipróbálhatná (igényeket ér előre jelezni itt a blogon :) ). Ő használja két hétig, választ egy következő állomást, továbbküldi, stb. Szeretnénk végig követni hol jár épp a vándor, és hova tart, ezért az alábbi szabályokat kérjük tartsátok be:
 
1. Amikor megtudod, hogy te leszel a következő állomás, egyeztess a küldővel, hogy tudod-e épp fogadni és hova küldje a szettet.
 
2. Amikor megkapod a szettet, írj róla a blogodon egy bejelentkező bejegyzést, hogy lássuk, megkaptad, és egy emailt az info@1001fonal.hu email címre, csak annyit, hogy “sziasztok, nálam a szett. nevem, címem, telefonszámom”. Válaszd ki kinek küldöd tovább, és tudasd a választottal. Kérd el a pontos címét időben, hogy fel tudd adni neki amikor lejárt a két hét.

3. Amikor letelt a két hét, add fel a választottadnak a szettet gondosan becsomagolva (párnázott boríték a legjobb) elsőbbségi ajánlott levélként vagy futárszolgálattal. (Ha nem tudod személyesen átadni persze… :) ) Erről írj egy rövid emailt nekünk, hogy tudjuk elindult és hova tart (név, cím, telefonszám). (Nagyon fontos, így tudjuk követni, hogy kinél jár majd!)

4. Írd meg a tapasztalataidat nekünk és/vagy a blogodon és mutasd meg mi készült a szett segítségével!Mi nyomon követjük, hol jár a szett és a 10. állomásnál jelezzük majd az aktuális használónak, hogy hogyan tovább – mivel ez az első ilyen vándorunk, tesztüzem, egyelőre 10 állomásosra tervezzük a túrát, de ki tudja…A két hét “irányelv”, ha pár napot csúszol, nem gond, nekünk is sűrű az életünk, de, hogy ne szakadjon meg a lánc, kérjük, hogy 3 hétnél tovább ne tartsd magadnál a szettet!Jó kötögetést!Kati és Ági – 1001fonal
Tehát aki szeretné kipróbálni, hagyjon itt egy megjegyzést október 4-én este 8 óráig, akkor sorsolok, hogy egyeztessük a postázást.
 
Tapasztalataimról egy másik posztban késöbb.