csütörtök, szeptember 24, 2009

Traveling woman készen



íme a kész kendő blokkolás után, sajnos megint nem sikerült igazán
amint látható a két csücske visszahajlik a szaporítások miatt, szóval ez nem teljesen egyenes felül, hanem ilyen szárnyacskás:o)
Viszont alul a cakkok megint nem maradtak úgy, pedig szuper jól ki volt feszítve és napon szárítottam, így hamar megszáradt.
Nem tudom mit szúrhatok el, talán tovább kéne kifeszítve hagynom vagy jobban meg kéne feszíteni? nem tudom...ötlet,vélemény?

méreteit tekintve: 53 * 185 cm és 125gr :o) fini puha merinó
nem egy hatalmas darab, de nagyon praktikus, mert ha a hátam mögött kötöm meg, olyan mint egy boleró;o) és elöl átlapolva is használható, igaz akkor mindkét oldalra kell vmi amivel fixálom.

egyre jobban tetszik, szeretnék belőle egy egyszínűt is:o)

10 megjegyzés:

Anita írta...

Megtetszett ez a kendő, úgyhogy én is belefogtam. :-) Rico babyből kötöm és két színű lesz, tudod, amit az Évában vettem, mikor a kiállításon voltunk. Szóval sima-fordított része a zöldből lesz, a csipkerésze pedig a vajszínűből. Ja és én rögtön el is rontottam, mert a fordított oldalon nem szaporítottam semmit, tehát kicsit tovább fog tartani, mire elérem a 159-es szemszámot, de nagyon várom, hogy mi lesz belőle. A fogása már most isteni, és kötni is nagyon jó a fonallal. :-)

Anita írta...

Ja, azt meg kihagytam, hogy szerintem egy oka lehet a tekeredésnek, hogy nem elég lazára hagyok a szélén a szemeket... ezzel nekem is tutira gondjaim lesznek, de az enyém nem is tiszta gyapjú, nem tudom, mennyire lehet majd blokkolni.

Melinda írta...

Nagyon szép lett!:) Ne aggodalmaskodj!:x

Anita említette a szélszemeket, én is azokat néztem, hogy nem elég lazák, látod, hullámos a "test", mert összehúzza a széle. Én a kendőkön nem is szélszemeket kötök, hanem lekötöm simának azókat is mindig, pedig amúgy szeretem, ha van szélszem. A csipkéssége meg azért simulhat vissza feszítés után, mert valószínűleg nem húzod meg eléggé, amikor blokkolod. Én a kendőimet mindig naaaagyon kifeszítem.:)

De szerintem akkor is gyönyörű lett a kendőd és hamarosan én is nekiállok majd. Még nem döntöttem el, miből készül.;)
Bocs, hogy ilyen hosszúra nyúltam!:D

Anice kötős blogja írta...

Most ide írom, hogy az új jövevényed csuda klassz lehet. Jó lett a kendőd is, ügyi vagy.
Ha egy tűvel nagyobb méretet használsz a széléhez, akkor nagyobb likak lennének a kifeszítéshez és nem pöndörödne vissza, illetve cakkosabb lehetne, ahogy kívántad.

Timici írta...

Anita, azt elfelejtettem írni, hogy én kicsit nagyobbra készítettem, mint a leírásban van, mert 13sor ismételtem a mintát, így 187szemig készítettem a kendő testét. Nagy kalappal hozzá, szép lesz ahogy írod és nagyon fini puha az a fonal, jó lesz viselni majd.;o)
szélszemek: az biztos hogy nagyon szorosan kötök:S

Melinda, köszi:*)
akkor Te nem csinálsz sehol leemelést, hanem mindkét oldalon lekötöd simán? mert én az első szemet simán kötöm le, az utolsó pedig csak leemelem, de lehet a kendőkhöz ez nem jó, a Shetlanddal is ez volt a gond. Meg az is igaz, hogy annnnnyira azért nem feszítem meg, no majd a következő megkapja a magáét.:D

Anice, nagyon kedves vagy köszi!:o)
úgy érted, hogy a leláncolásnál használjak nagyobb tűt? talán Moncsinál olvastam, hogy így csinálja, no majd kipróbálom. Igazából ez most a rugalmas befejezéssel készült, de lehet nagyon szorosan kötöttem.:(
Egyébként hogy vagytok?:o)

Dora írta...

Szerintem is tök jó lett! Tetszik! Megint olyan köthetnékem támadt :) :-D

Timi nem felejtettem ám el a mintát, csak tudod fotóznom kéne, szkennelni nem tudok... valamikor megcsinálom már! Csak pont a vendégség miatt elpakoltam rendesen a himzőscuccokat.

Kriszti írta...

Nagyon szép lett a kendő. Egyre jobban tetszik. A lányok már minden okosat elmondtak, most begyűjtöttem én is az infokat. Kb. 5 sor és kész a Titániám, ott majd felhasználom a jótanácsokat ...

Melinda írta...

Én is pont úgy kötöm a szélszemeket, ahogy leírtad (elsőt lekötöm, az utolsót leemelem), DE a kendőknél mindig simán kötöm az elsőt és az utolsót is. Hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy jól blokkolható, nem tudom, de talán igen, mert így a "szél" is együtt mozog a "testtel". A leláncolást meg naaagyon lazán csináld, sőt, lehet nagyobb tűvel is (bár én azt nem szoktam). A következő kendődnek meg majd jól add meg a magáét feszítés dolgában!:))) :x

Jutka írta...

Ez a kendő...óhh!
Szélszem meg blokkolás, meg minden féle csodabogár "kötős kifejezés" nekem így tettszik ahogy van ez a kendő, bár nekem is lenne már, de ami késik az még egyszer csak elkészül

Névtelen írta...

Ezt a feszítős dolgot átérzem, nekem helyem se igazán van hozzá.
De feszítés ide vagy oda, nekem a kendőd nagyon tetszik, szép lett.