hétfő, június 22, 2009

képek

hoztam néhány képet, sajnos a virágaimról nem tudok mutatni, mert azok a másik gépen vannak, az meg nincs itthon most, de addig is itt a sok megkezdett kendőm, íme:

GAIL 1, ő ugye a rontott, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kijönni a széle majd, de addig még egyszer ismétlem a mintát, ha a fonalam el nem fogy közben, mert sajnos rohamosan apad a készlet.:( Már csak egyetlen teljes guriga van, remélem kitart a végéig.


GAIL 2, gondoltam nem adom meg magam és újrakezdtem egyszínű tolnai gyapjúból a kendőt, így talán jobban átlátom a mintát;o), de végülis rájöttem hol volt a bibi, úgyhogy nem lesz gond.
Nem könnyítettem a dolgom és nem iktattam be középszemet, így az eredti mintát követem.
Mivel 5ös tűvel kötöm, talán nem lesz olyan zavaró a középen futó dupla ráhajtásokból keletkező luksor sem.

Ő a nagy kedvencem, a Shetland, tolnai bordó fonalból 6os tűvel(nyeremény KnitPro tű, Gabellának hála érte:o)). Sajnos a minta szerinti 8ismétlás nekem kevésnek bizonyult, illetve én ennél nagyobbat szeretnék, így bőszen kötögetem tovább, eddig 10ismétlésen vagyok túl, de még nem vagyok teljesen elégedett, így folytatom. Szerencsére ebből a fonalból fél kg áll a rendelkezésemre, így nem kell aggódnom, hogy nem fogom tudni befejezni.:o)


Ezt a nagyi négyzetet Gyöngyinek szeretném mutatni.
Gyöngyi ne kímélj, nyugodtam mondd hol a hiba!!!:o)
Sajnos ez sem az igazi még, valahogy nem fordult még meg bennem a borjú és nem érzem, hogyan is kéne az egyik sorról a másikra továbbhaladni.
Pedig annyira szeretnék egy pamut takarót készíteni belőle, hasonlót ahhoz, amit Jucuunál láttam.
Itt ugye az a különbség, hogy nem váltok szín, hanem végig egy fonalból kötöm, ami tekintve hogy szinváltós szerintem szép lenne, csak jönnék rá a nyitjára...
arról már nem is beszélve, hogy nem tudok horgolni és ezért hol túl szoros, hol túl laza a szem, meg biztos van még egy csomó hiba, de nem adom fel.:o)

Vége az ovinak, mindkét fiam egész nap boldogít.:o)
Furcsa nyár lesz az idei, mivel ősszel Bence sulit, Balázst az óvódát kezdi.
Hogy szalad az idő....

22 megjegyzés:

Pillle írta...

Nem kispályázol, egyszerre 3 kendő :)
Nagyon szép színeket választottál!

Tündérke írta...

Nagyon ígéretesek :-)
Az idő nálunk is szalad; Anna is az óvodát kezdi szeptemberben :-)

hortenzita írta...

Nem aprózod el az élvezeteket: ennyi párhuzamos cucc egyszerre! Minden elismerésem!

King.art írta...

Szia,
gyönyörűek a kendőid, én is rászánom már magam egyre, csak félek, hogy nem sikerül :(
Néztem az első kendőt, és annyira ismerős volt a fonal, aztán rájöttem, hogy ez a Taos fonal? Nekem is van 3 színben csak sajna nem lenne elég kendőre szerintem. Viszont gyönyörű lesz szerintem ha kész lesz.
A horgolásba belekotyoghatok? Szerintem az a baja, hogy az utolsó sorban 2x csináltad egy láncszemes lukba a 3 egyráhajtásos pálcát.Minden egyes lukba 3 egyráhajtásos pálca kell, csak a sarkokban kell kettő,azért, hogy fordulni tudjon.
Remélem tudtam segíteni, szerintem más baja nincs és szép lenne takarónak is.( én a sárga változatból próbálkoztam pont ugyanezzel :)))
Bocs, hogy hosszú voltam.
Kinga

Ahama írta...

Hú de szépek!Nagyon igéretesek és inspirálók. Főleg a Gail amivel nagyon szemezek :)Mi az amivel kezdetben nem boldogultál?
Tudnál ajánlani linket ahol részletesen leírják/bemutatják a blokkolást? Köszi.

Carol Anna írta...

Hát... tényleg nem vagy kispályás te csaj! Úgy irigyellek! Majd jövök hozzád egy kezdőrúgásra! ;-)

Melinda írta...

Hinnye, mennyi szépség!:))) Mostanában ritkán jössz, de ha jössz, akkor nem kímélsz minket, az már egyszer biztos!:))) Pazar a felhozatal!:) Szépséges színek! Csak így tovább! (Nekem a Shetland a szívem csücske.:D)

Macus írta...

Timici!
Gyönyörűek a kendők!!! Én nem mertem még hozzáfogni, pedig már fonalam is van hozzá (Rikker).
Lehet, hogy kellene nekem is segítség majd, ha hozzáfogok...

Kriszta írta...

Szióka,

Tényleg nem semmi mi mindenbe belefogtál :) A nagyi négyzetekkel egyetértek Zorka4-el, miszerint a közepén tényleg nem kell csak egyszer a három pálca, a többi része viszont rendben van, és egyáltalán nem látszik rajta, hogy ne tudnál horgolni! :)

Dora írta...

De szépek lesznek!

Anice kötős blogja írta...

Nagyon jól néznek ki a kendők, annyira hiányoztál te is!

nöné írta...

Így jár az, aki sokat tekereg, és csak most jut a géphez. Timikém, minden szépen alakul, a Gail 1-eshez szurkolok, hogy elég legyen a fonalad! Hát igen, bár nagyon szeretem a Gailt, nekem is Shetland a szívem csücske.
Nagyinégyzet: a Lányok elmondták a lényeget, csupán ennyi picinyke bibije van a munkádnak, ezt javítja tökéletes takarót fogol készíteni annak ellenére, hogy szerinted nem tudsz horgolni. Ez nem teljesen igaz, hisz horgolmányt mutattál, tehát TUDSZ horgolni. A bonyolultabbak meg majd eztán jönnek:o)

Timici írta...

Timi, köszönöm, valószínűleg gyorsabban haladnék ha csak egyet kötnék:o)

Tündérke, köszönöm szépen. Annának boldog születésnapot itt is!:o)

Zita, köszi, én meg Téged csodállak, hogy végigviszel mindig egy munkát és nem csapongsz.:o)

Kinga, köszi hogy meglátogattál.:o) A GAIL 1 valóban TAOS fonalból van, eddig 2,5guriga ment bele, összesen 4volt, remélem elég lesz. Nagyon szeretem ezt a fonalat, a színei is kedvenc és a puhasága is. Te mit tervezel kötni belőle?
horgolás: köszi, biztos ez a gond, én tudatlan fel sem tűnt, pedig azt észrevettem, hogy buggyos az oldala, gondolom ezért:D no mindjárt újrakezdem és majd mutatom ha sikerült;o)

Ahama Márti, írtam mailt blokkolás ügyben. A Gailnél meg nem csináltam dupla ráhajtást középen miután a 37.sor után ismételni kezdtem a mintát, és ahelyett, hogy tükröztem volna egymás után kötögettem a 2 mintaegységet, így nem lett végül szimmetrikus a kendő.

Carol Anna, köszi szépen, várlak majd, ha egyszer elkezded nem fogod tudni abbahagyni;o)

Mária, vágj bele bátran, a Shetland pl. egy nagyon gyors sikerélményt nyújtó minta, a Rikker fonal pedig szuper!

Krisztinka, köszönöm, hogy meglátogatál és a horgolós segítséget is, kedves vagy hogy bátorítassz, újrahorgolom és mutatom ígérem.

Dora, köszi;o)

Anice, köszi szépen, aranyos vagy!:*)

Timici írta...

Gyöngyi, de jó hogy itt vagy:o) köszi, köszi, én is remélem hogy elég lesz a fonal, aztán már csak a befejezés miatt izgulhatok:oD
horgolás ügyben köszi a bíztatást, talán egyszer majd belejövök, addig is újrahorgolom a nagyikámat;o)

Edige írta...

Tök jók lesznek a kendőid!!!

King.art írta...

Szia,
én a Taos ilyen színéből már kötöttem a gyapjú külsőt, meg vár még rám 3 gombóc, ami kendőre már nem elég. Imádom én is. isteni jó, fini, puha szuper kötni. A lilából a lányomnak készült egy sapi és egy sál, a szürkéből pedig egy Ancsa-féle lusta macska. ezekből is van még 2-2 gombóc, de még nincs tippem.
A bordó Rikker gyapjúd a vékonyabb fajta? És 6-os tűvel kötöd? Mintha valaki azt mondta volna elég rá az 5ös, én meg annyira nem értek hozzá, de nagyon szeretnék kendőt, csak meg ijedtem a mintáktól :((
Melyik szerinted a legegyszerűbb?

Kriszta írta...

Kerestem mail címet az oldaladon, de nem találtam :(
Ezen az oldalon:
http://attic24.typepad.com/weblog/summer-garden-granny-square.html
képes segítséget kaphatsz a nagyi mintához, ha még igényeled :) De szerintem belejöttél már :D

Kati írta...

Gyönyörűek lesznek a kendők!!!:)
A nagyi négyzethez én még annyit tennék hozzá, hogy:
A sor elejét én úgy szoktam kezdeni, hogy 3 hamispálcát teszek az előző sor pálcáiba, aztán jön a sarokív 3 egyráhajtásos pálca 3 lánszem 3 egyráhajtásos pálca.


majd egy láncszem, a következő ívbe 3 egyráhajtásos pálca, egy láncszem...stb, de ezt már Zorka leírta;)

És egy kérés: el lehetne kérni ennek a gyönyürű bordónak a mintáját? (primakatikukacgmailpontcom)

Timici írta...

Edit, köszi:o) aranyos vagy!

Kinga, ez a bordó még a régebbi fajta, nem a vékonyabb merino, de szerintem én ahhoz is 6os tűt fogok használni, a csipkés cuccok elbírják a vastagabb tűket, attól csak még légiesebbek lesznek;o)
legegyszerűbb minta:fogós kérdés, szerintem a Shetland elég egyszerű és haladós, de persze vannak egyszerűbbek, ahol csak luksorok vannak a kendő pl. Tőled is függ, hogy milyet szeretnél és mihez van kedved, ha adsz mail címet mutatok pár kendőt.;o)
Krisztinka, köszi a linket, nagyon jó, igaz ez kicsit más, de nagyon tetszik ez is, szoktam ezt az oldalt nézegetni én is, de ehhez még nagyon kezdő vagyok.
Nagyi négyzet azóta haladgat, hamarosan mutatom.

Kati,köszi a segítséget Neked is.:o) írtam mailt

King.art írta...

Szia
A mailcímem: zorka1kukacgmailpontcom. Köszi szépen előre is. Igazából az ilyen szép mintásak tetszenek, mint pl. a Shetland is vagy a Laminaria, csak félek, kifog rajtam, főleg hogy az angol kötésnyelvet még nem sajátítottam el teljesen :))

Zsuzsu írta...

Szia!
Nézz be hozzám, a kedvenceknél van egy oldal, ahol lépésről lépésre leírják hogy hogyan horgold:-)
én is így tanultam meg:-)
De Jucuu már biztosan megírta:-)

Gyönyörűek a virágaid!!!

Zsuzsu

Timici írta...

Zsuzsu, köszi megnézem majd.:o)