szerda, március 11, 2009

kicsi ez, kicsi az

Hogy ne csak a díjaimat mutogassam, bár azokra is nagyon büszke vagyok, mutatok pár folyamatban lévő munkámat és egy készet is.
Az a GAIL kendő kezdeményem, imádom kötni, nagyon haladós minta és szuper ez a fonal(TAOS) a színei is tetszenek és fini puha, jól siklik benne ez a műanyag tű, szóval ez most a szerelemkötésem. Bárcsak több időm lenne kötni!(sóhaj)
A kötésjelölőt Erikától kaptam, szép piros és pici virágok vannak a lámpagyöngyben. Próbáltam őket külön is fotózni,de nem sikerült, majd ha süt a nap és nem kell vakut használni újra próbálkozom.
Itt tartok most a Laminariával, középen kb. 30cm most, de még van hátra 2 vagy 6 ismétlés a Blossom chartból és még 2chart. Félek nem lesz elég a fonal, pedig most kezd igazán csipkés lenni. A fonal hihetetlenül puha és vékony, a színe nem pont ilyen, de most csak ilyet sikerült napfény hiányában.
A kötésjelölőt gyöngyöslány Boritól vettem a meskán(5db volt egy kupacban).

Ezt a Tralala mintát, ajándékba hímezgettem egy kedves barátnőmnek, nem nagyon haladt, mert folyton elbizonytalanodtam, vajon mennyire passzol ez a Tahiti Waterlilies fonal, amit Zsuzsától kaptam, ehhez a mintához. Aztán ma baleset érte.:(
Valahogy belekerült a mosógépbe:S, valószínűleg összefogtam valamivel, nem is értem. Csak azt vettem észre, hogy a karton bobina ott pörög a dobban, amin a fonal volt.
Aztán mikor kivettem a ruhát láttam, hogy a hímzés is bekerült.:(
Mondanom sem kell, hogy a kartonról lefejtődött az összes fonal, egy nagy gubanc az egész és lévén hogy 60 fokos mosásban voltak, "szépen" kifakultak a fonal színei is.:S
Azért majd befejezem és lesz vele vmi, de most ránézni sem bírok.:S
Cserébe gondolkodhatok egy másik ajándékon, talán az hamarabb elkészül majd.:o)


Ez pedig a Lanarte fűszernövénykés hímzésem, ami már régóta megvolt, csak a párjával együtt szerettem volna megcsinálni, de sajnos úgy néz ki Magyarországon nem fogom tudni megvenni, csak külföldről rendelhető, így nem vártam tovább és kihímzetem.
Remélem sikerül egyszer megvenni a párját, akkor felkerülnek a konyhába,
addig meg megy a komódba a többi mellé.

és
Barbi jelezte nekem, hogy feladta postára a nyereményemet, azóta lesem a postást.
Ma végre csengetett, biztos voltam benne, hogy Barbi ajándéka lesz, aztán kiderült, hogy a meskán Esztertől rendelt szappanjaim azok.

Íme Esztertől a csodás kecsketejes szappanjaim, nézzétek milyen szép csomagolásban érkeztek hozzám.:o)
Az illatuk mesés és jól kézbe simulnak, alig várom, hogy kipróbálhassam őket. Meglepetésként kaptam Esztertől egy helyes kis szívecskéset is, köszönöm szépen a figyelmességedet Eszter.:o)

15 megjegyzés:

nöné írta...

Hű meg ha!!! Nagyon ígéretesek é szépségesek a munkáid, alig várom, hogy készen is láthassam őket.

Anice kötős blogja írta...

Meeennyi mindened van! Én nem győznék ennyi munkát az biztos. A hímzéseid csodásak, még a kimosott is tetszik vagy ez még előtte való állapot?
Eszter szappanjait én is szeretem.

Ányi írta...

Tyú, mennyi minden!
A barnás sál gyönyörű lesz, olyan szépek a színei!
A fűszeresednek remélem, egyszercsak váratlanul meglesz a párja, emlékszem rá, hogy már régóta keresed!
A szappanok biztos szuperek :-)
A kimosódott fonal, háááát, nem is tudom, mint mondjak rá, :-(((

Névtelen írta...

Mennyi szép dolog egyszerre! Csodás kendők, de nagyon tetszenek a hímzéseid is. A balesetes nagyon a szívembe lopta magát színeivel, mintájával, remélem sikerül megmentened!
Isteni szappanok! Ízléses csomagolás és sejtem milyen jó illatuk van, az ember legszívesebben megkóstolná őket. :-)))

Timici írta...

Gyöngyi, olyan kedves vagy, köszönöm:o) én is várom már mikor lesznek kész, csak idő, idő, bár volna több, pedig alig alszom:S

Anna, drága vagy, köszi:o). Hát Te sokkal okosabban csinálod, mert nem kapsz bele mindig vmi újba és így haladnak a dolgaid.;o)Nekem mindig sok szálon futnak az események többnyire a végtelenbe.:S
A képen ez már az utána állapot azért is vannak az anyagon azok az erős hajtásvonalak, még kivasalni sem bírtam rendesen, majd ha elkészül beáztatom, hogy rendeződjenek a szálak. Eszterre a blogodon keresztül leltem, úgyhogy a szappanokat Neked is köszönhetem.:o)

Ányi, köszi szépen:o), nos igen elég régóta keresem, de most az Évában megrendelésre sem hozták még és azt mondták nem is lesz:(, a sewandso-n van, de amilyenek az árfolyamok nem holnap fogom megrendelni.:S

Ági, köszi szépen aranyos vagy:o) A balesetesre azt találtam ki, hogy egy farmer neszire fogom rávarrni, így talán nem lesz olyan gáz, hogy kissé kopottas és gyűrött;o)
szapanokkal kapcs. pont ezt gondoltam én is mikor megszagoltam őket, az egyik ráadásul fahéjas, tisztára olyan illata van, mint a mézes kalács:o)))

Névtelen írta...

De szuper dolgaid vannak! :)

ercsu27 írta...

Húúúúúú, micsoda kalandok!

Szépek a "cuccok", ügyes vagy!

Timici írta...

Klaudia, Erika, köszönöm Nektek is.:o)

Pillle írta...

Szép kendők, hímzés, szappanok... Csak úgy tobzódsz a szépségekben. Na jó, a kimosott hímzés kicsit kilóg a sorból. De hátha sikerül megmentened :)

Timici írta...

Timi, aranyos vagy! köszi:o)
én is remélem hogy sikerül a hímzést megmenteni, de ehhez előbb ki kell gubancolnom a selyemfonalat.:S

Delfike írta...

Sajnálom a balesetet.:(
A kötéshez gratulálok.Irigylem,hogy egyszerre ennyi mindenre van energiád. :)

Suzi írta...

Timici, nagyon szépeket csinálsz, komolyan! Az meg , hogy kimostad a hímzésedet, nem baj, így lesz majd igazán különleges!:-)

A.C.E írta...

Kedves Timici!
Hát most látom csak milyen kedves vagy, köszönöm szépen, hogy megemlítetted a szappanjaimat is a gyönyörűségeid között! Puszi érte és használd őket egészséggel!

Szép, tavaszi napot kívánok Neked és minden kedves blogtársnak: Eszter :)

nöné írta...

Kukk be hozzám!

Timici írta...

Delfike, köszönöm, talán jobban tenném ha csak egyre koncentrálnék, de nekem az nem megy.:S
Zsuzsi, köszi aranyos vagy, nézegettem én is, hogy nem is olyan rossz ez így, csak én ugye láttam mikor még szép élénk volt.
Eszter, köszönöm, hogy meglátogattál.:o) Természetes, hogy megemlítettem a szappanokat, hiszen csodásak, szeretem őket nagyon, köszönöm.
szép napot kívánok én is Neked!
Gyöngyi, megyek.:o)