kedd, december 02, 2008

knitting bee - segítség!


Elhatároztam, hogy kipróbálom a méhecskémet, mivel Balázs sapkájára szeretnék megkötőt varrni. Gondoltam, ha már kötött sapiról van szó, jó lenne egy fonalból készült megkötő is.
Amihez ugye nagy segítségemre lesz a méhecske, gondoltam én.
Igen ám, de sajnos számomra kevés az a 4db ábra, ami arra hivatott, hogy szemléltesse a folyamatot. Valahogy nem megyek el rajta, sehogy sem jövök rá, hogy is fog ebből egy összefüggő kukac kialakulni. Ezért nagyon szépen kérem, aki használt már ilyet vagy tudja mi a titok súgja meg nekem, köszönöm előre is.

4 megjegyzés:

Ahama írta...

Szia!
Pedig ahogy elnézem, nem rosszak az ábrák. Kezdd azzal, hogy átdugod a szálat a méhecskén hogy alul csak pár centi lógjon ki. A felső résznél a négy kis pöcökre kell rátekerni a fonalat sorban ahogy a rajz mutatja, első menetben két rétegben. Végigmész a négyen egyszer, utána ugyanezt megismétled. Majd minden pöckön átemeled az alsó kis hurkot a felsőn és az alul kilógó szálat kicsit lejjebb húzod.
Ha megvagy, újból felteszel minden pöcökre egy-egy hurkot és ismét átemeled az alsókat a felsőkön stb. Alul fog kibújni majd a kész zsinór.
Érdemes abszolút gyerekmentes percekben, az ábrát is nézve egyszer jól átgondolni, egyáltalán nem nehéz.
Ha nem megy sikíts :)

Timici írta...

köszi:o) a gyerekmentesidőszak jó 5let, mert kb. így csináltam én is mégsem lett belőle semmi:D no majd ha alszanak a fiúk újra nekifutok:o), aztán lehet hogy még sikítok;o)

Névtelen írta...

Gondolom azóta sikerült megküzdened a dologgal. Ha mégsem, akkor segítek. Körmöcske a magyar neve, keress rá. lesz róla leírás több helyen is! Francia/spanyol neve tricotín, angolul pedig knitting spool, ha a youtube-on nézed, ott is lesz a használatáról filmecske.
Egyébként nekem is pont ilyen méhecském van és nagyon szeretem. :)

Timici írta...

jajj képzeld azóta sem volt időm vele újra próbálkozni, úgyhogy nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat, utánakeresek majd. azt tudtam, hogy magyarul körmöcske és fából szokott lenni és nekem nagyon tetszik az a fajta is, egyszer tuti veszek is, de használatban sosem láttam.
Örülök hogy szereted, én is szeretném csak még nem ismerjük eléggé egymást, de ami késik az nem múlik;o) köszönöm még egyszer:o)
Örülök, hogy benéztél hozzám:o)