szerda, szeptember 28, 2011

életmentő lettem...

na jó nem mindenkié, csak a fél éves kisfiamé.:) Neki viszont nagy szüksége van rám, ugyanis 2 napja megtanult kapaszkodva felállni és azóta mindenhol állni kell.
A vasalódeszkába kapaszkodva, a kaspóra támaszkodva, a lépcsőbe csimpaszkodva és úgy általában véve min-den-hol.:)))
Hiába teszem vissza folyton a szoba közepén lévő játszószőnyegre, seperc alatt máshol zsiványkodik.
Ha végül a járókába teszem, mert a mosogatógépet már jó lenne beindítani és kéne 2perc nyugi, akkor ott áll fel és sírdogál, hogy se leülni, se mást nem tud csinálni, menjek mentsem meg!:)

Hát itt tartunk a mozgásfejlődésben.

Amúgy: a súlya 1hónapja 7400gr és 59 centi. Már próbáltam neki reszelt almát, almalevet adni, de nem sok sikerrel. Talán nem köpte olyan gyorsan vissza, mint anno Bence- mert ő abban szerintem verhetetlen volt:D- de nem érezte úgy Milán, hogy valami jó történik vele. Aztán mikor egy pici darab alma a fájpadlására tapad, hát akkor aztán végérvényesen eldöntötte, hogy ez vmi borzalom és miért gyötröm én őt ezzel, mikor inkább szopizna.:D

Ami nekem új, így a 3.gyerek környékén:D az a virágföld kipakolása a kaspókból illetve a föld kóstolgatása. Ez eddig kimaradt, mert a régi lakásunkban a komódok tetején voltak a növények és Balázs már 1,5éves volt mikor ideköltöztünk, nem foglalkozott már a virágokkal. Milán viszont kihívásnak tekinti, hogy ha elfordulok egyenesen a kaspók felé kússzon és ásson egy keveset, 1m2-en beterítve a lakást és magát földdel.

Ami már nem új, csak mindig kudarcként élem meg, az a napirend és annak egyik napról a másikra történő felborulása. Mikor a gyerek végre stabilan alszik napközben 3szor 1 órát, aztán másnap már csak 3szor 10percet, na az tud fájni!:D De napközben még csakcsak átvészeli az ember, ellenben éjjel az eddig 5-6órát egyben alvó ksibabámból újra 3óránként szopizó csecsemő lett. Úgyhogy nincs mese, éjjel magam mellé veszem az ágyba és fekve szopizunk, hogy azért 4-5órát én is vízszintesben töltsek, hamár aludni nem nagyon tudok.

De ezek eltörpülnek amellett, hogy mennyire jó érzés ennek a 3 gyönyörű fiúcskának az anyukájának lenni. Mikor látom mennyire szeretik Milánt és milyen odaadóan segítenek neki, játszanak vele, az minden fáradtságot elmúlaszt és olyan jó érzéssel tölt el, hogy csuda. Ilyenkor sokszor gondolok arra, hogyha én már nem leszek, legalább ők itt lesznek egymásnak, remélhetőleg mindig ilyen jó testvérek maradnak majd.

szerda, szeptember 14, 2011

Rohan az idő...

10 nap múlva 6hónapos lesz Milán, el sem hiszem, hogy már itt tart...bő két hete kúszik, mászik és ül, hétfő óta támaszkodás nélkül.:) A járóka és a kiságy egy szinttel lejjebb lett szerelve, tegnap sokkhatásként ért ez az egész, hogy megy az idő és vészesen gyorsan és nem tudom megállítani, visszafordítani. Most is épp "bejárja" Milus az egész nappalit, konzekvensen megcsócsálva mindent ami a kezébe kerül. Édes pofa nagyon...imádom..őt is! Hamrosan elkezdünk almát, barackot kóstolgatni, kíváncsi vagyok hogyan fogadja majd. A többiek nem rajongtak az ötletért annak idején.:D Milán is csak a cicit ismeri, cumisüvegből inni sem tud, pedig 2hetesen még tudott, de azóta elfeljtette, ezt is újra meg kell tanulni, meg még oly sok minden mást is. Nagyon kiegyensúlyozott, jókedélyű, mosolygós, kommunikatív kisbaba, remélem ezt nem fogje kinőni soha!:D

Bence a 3.osztályt kezdte el, ami elvileg nem kéne hogy nehéz legyen, de félek idén sem fogunk lazsálni. Eddig szerencsére nagyon jól teljesített mindig, remélem ez továbbra is így lesz. Büszke vagyok rá, hogy annak ellenére, hogy 1évvel fiatalabb az osztálytársai zöménél, semmiben sem(talán csak tesi, de ez inkább az alkatából adódik) marad el tőlük. Továbbra is a matematika a favorit, idén már versenyre is mennek, aminek szívből örülök, úgy érzem kell neki a megmérettetés, mert az önbizalma akár az anyjáé.:(

Balázsom nagycsoportos óvódás lett, furcsa nagyon, bár egy kicsit vele kapcsolatban nyugodtabb vagyok, mert jövőre is ovis lesz, hiszen csak júliusban tölti a hatodik életévét, így miatta még nem aggódom.:) Nagyon kedves, mosolygós jókedélyű kisfiú és nagyon vagány, így meg sem lepődtem, hogy lovagolni szeretne. Pénteken megy először, kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni neki.:)

Nőnek, és annyira jó fejek és úgy szeretik egymást, nagyon jó testvérek. Szerencsém van, vki fentről úgy gondolta megérdemlem.:) Talán azért mert nekem nem volt testvérem. Talán az apám miatt, hogy hamar önálló életet kellett kezdenem és nem azért,mert én így akartam. Talán csak mert szeret engem az Isten. Nem tudom, de hálás vagyok és csak remélem, hogy vagyok én is olyan jó anyukájuk, mint amennyire jó gyerekek ők.:)