kedd, június 30, 2009

Helen karácsonyi játéka

Helen játékor hírdetett, a fenti kép mintáját lehet megnyerni.
blackwork rajongók előnyben;o)
A tennivalók:
- üzenetet hagyni Helennél
- feltenni ezt a fotót vagy a linket a blogodra
- várni a sorsolást!
Jó játékot mindenkinek!

díjat kaptam

Krisztinka volt olyan drága és megajándékozott ezzel a díjjal:

köszönöm szépen!

Mindig nagyon jó érzés díjat kapni, bár sokszor érzem azt, hogy talán meg sem érdemlem,

mert van hogy hosszú időkre eltűnök és nem tudok semmit mutatni sem.

Holott egy blog talán arról szól, hogy újabb és újabb írások jelennek meg és jobbnál jobb képek, ötletek.

Igyekszem a lehetőségeim szerint megvalósítani ezeket a dolgokat, de nem mindig sikerül.

Ezért is örülök, ha valaki ennek ellenére úgy ítéli, hogy érdemes hozzám benézni.

Köszönöm minden kedves olvasómnak, hogy meglátogat!

most pedig....

A díj játékszabályai:

  1. Tedd ki a díjat a blogodra!
  2. Linkeld be azt, akitől kaptad!
  3. Nevezz meg legalább 7 blogot!
  4. Hagyj üzenetet a díjazottjaidnak

a díjazottjaim: Erika, Gyöngyi, Márti, Melinda, Jucuu, Melinda, Ági

természetesen nem okozott volna gondot, még 3-4szer 7 blog jelölése sem, de ezzel gondolom nem mondok újat, elég ha a bloglistámra pillantotok.:o)

hétfő, június 29, 2009

nagyinégyzet

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített nagyi négyzet ügyben.:o)
Jelentem pénteken már itt tartottam vele, kb. 22x22 cm volt a négyzet, ami nem is rossz, ahhoz képest, hogy csak 2 alkalommal horgoltam és az elején sokat bénáztam vele, meg ha hozzáadjuk, hogy nem is tudok horgolni igazán.:D
Azóta már 2kört mentem vele körben, de még van hova horgolgatni.
Ugyanis olyan 80 x 80 cm vagy 1m x1m nagyságú takarót szeretnék készíteni belőle.
Még gondolkodom, hogy legyenek-e rajta majd körben bojtok vagy sem.:S

virágaim

rózsaszines kék
kékes
tiszta rózsaszín
lilás kék
a legnagyobb virág
a legnagyobb szerelem: tavaly ültetett hortenziám teljes pompájában olyan nehezek a virágok, hogy szinte földig hajol már szegény

idei mentett hortenziám ajándéka:o)
szél odafújta büdöske:o)))
tavaly virágosan vett királyliliomom nyílásra készen:o)
tavalyi levendula újra kivirágozva:o)
sötét lila tenyérnyi virágos klematisz(nevére nem emlékszem)
imádott Piilu klematiszom
záporvirág(sárga, narancs cirmos)
cseppecskevirág(kék, sárga, lila, fehéres)
petúnia(van sötét és világos lila, hófehér, piros, kék, cirmos, dupla)
körömvirág(olyan hálás)
dália(van fehér, sárga, piros, rózsaszín)
nagyon sok pillangó jár hozzánk
fűszernövényeim(menta, bazsalikos, rozmaring, metélőhagyma)
most hirtelenjében ennyi, a teljesség igénye nélkül:D

péntek, június 26, 2009

nézzétek mit találtam


én alapvetően újrafelhasználós vagyok. Pl. a farmereim szárából rendre gyereknadrágot vagy táskát, netán neszit gyártok. Azonkívül is sok olyan dolog van, amit elteszek, mert jó lesz még valamire.:D Na ezért itthon nem lelkesednek valami nagyon, de én látom benne a lehetőséget.;o)
Most meg ez a poló-fonal, hát nagyon tetszik. Igaz itthon nem igazán van alapanyag, mert a férjemnek gyakorlatilag csak fehér pólója van, de a közeli turiban angol polók is vannak, amik egyrészt nagyon jó minőségűek, másrészt sokféle színben vannak, úgyhogy érdemes lesz ilyen szemmel is körülnéznem legközelebb.;o)
Vajon hány poló kell egy táskához mondjuk???
Aki esetleg kipróbálja, kérem mutasson képet és számoljon be, köszönöm.

kedd, június 23, 2009

6 nem túl lényeges dolog rólam

Heni játékba hívott, 6 nem túl lényeges dolgot kéne írjak magamról, de komolyan ilyen nincs!

Mármint mások számára talán nem túl lényeges, de magamnak mindenképp.:D

Azért írtam egy listát:1.) a férjemet az internetnek köszönhetem

2.) imádom a fagyit

3.) nem szeretek vasalni

4.) szeretem az állatokat, állatorvos szerettem volna lenni, de nem ment a biológia annyira mint kellett volna

5.) színésznő is szerettem volna lenni, de nem vettek fel a Színművészetire

6.) aztán úgy alakult, hogy 10éven át szállodában dolgoztam recepciós irodán, igazgatói titkárságon, értékesítésenés most kellene 6 emberkét megjelölnöm, de nem teszem, remélem nem haragszik meg érte senki...

hétfő, június 22, 2009

képek

hoztam néhány képet, sajnos a virágaimról nem tudok mutatni, mert azok a másik gépen vannak, az meg nincs itthon most, de addig is itt a sok megkezdett kendőm, íme:

GAIL 1, ő ugye a rontott, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog kijönni a széle majd, de addig még egyszer ismétlem a mintát, ha a fonalam el nem fogy közben, mert sajnos rohamosan apad a készlet.:( Már csak egyetlen teljes guriga van, remélem kitart a végéig.


GAIL 2, gondoltam nem adom meg magam és újrakezdtem egyszínű tolnai gyapjúból a kendőt, így talán jobban átlátom a mintát;o), de végülis rájöttem hol volt a bibi, úgyhogy nem lesz gond.
Nem könnyítettem a dolgom és nem iktattam be középszemet, így az eredti mintát követem.
Mivel 5ös tűvel kötöm, talán nem lesz olyan zavaró a középen futó dupla ráhajtásokból keletkező luksor sem.

Ő a nagy kedvencem, a Shetland, tolnai bordó fonalból 6os tűvel(nyeremény KnitPro tű, Gabellának hála érte:o)). Sajnos a minta szerinti 8ismétlás nekem kevésnek bizonyult, illetve én ennél nagyobbat szeretnék, így bőszen kötögetem tovább, eddig 10ismétlésen vagyok túl, de még nem vagyok teljesen elégedett, így folytatom. Szerencsére ebből a fonalból fél kg áll a rendelkezésemre, így nem kell aggódnom, hogy nem fogom tudni befejezni.:o)


Ezt a nagyi négyzetet Gyöngyinek szeretném mutatni.
Gyöngyi ne kímélj, nyugodtam mondd hol a hiba!!!:o)
Sajnos ez sem az igazi még, valahogy nem fordult még meg bennem a borjú és nem érzem, hogyan is kéne az egyik sorról a másikra továbbhaladni.
Pedig annyira szeretnék egy pamut takarót készíteni belőle, hasonlót ahhoz, amit Jucuunál láttam.
Itt ugye az a különbség, hogy nem váltok szín, hanem végig egy fonalból kötöm, ami tekintve hogy szinváltós szerintem szép lenne, csak jönnék rá a nyitjára...
arról már nem is beszélve, hogy nem tudok horgolni és ezért hol túl szoros, hol túl laza a szem, meg biztos van még egy csomó hiba, de nem adom fel.:o)

Vége az ovinak, mindkét fiam egész nap boldogít.:o)
Furcsa nyár lesz az idei, mivel ősszel Bence sulit, Balázst az óvódát kezdi.
Hogy szalad az idő....

hétfő, június 08, 2009

Melissa's giveaway

Melissa játékot hírdetett, aki szereti a Bent Creek és hasonló mintákat előnyben.


Jelentkezni: június 14-ig lehet még!
Jó játékot mindenkinek!

péntek, június 05, 2009

7 dolog rólam

Ági volt olyan kedves és kíváncsi rám, hogy felkért erre a játékra, igyekszem új dolgokat írni magamról, hogy ne ismételejem a régebbi játékokban szereplő információkat.:o)1.) 12éves voltam mikor eluntam, hogy folyton könyörögnöm kell apámnak, ha szeretném hogy varrjon nekem valamit. Így megkértem mutassa meg hogy kell befűzni a cérnát a varrógépbe. Akkortól aztán magamnak varrtam, anékül hogy bárki is megmutatta volna hogyan is kell.
Vettem egy Burdát, elmentem a közeli anyagboltba, ahol volt kilós anyag is, és először abból varrtam, azon a nyáron vagy 6db bermudát.:D Utána vettem egy könyvet, amiben sok fogás volt a varrásról: svéd zseb, gallérfelvarrás, szűkítés, ráncolás, stb. Úgyhogy már egész komoly darabokat is meg tudtam varrni. Voltak nagy kedvenceim: egy ujjatlan elöl gombos szűkített blúz egyenes bőszárú nadrággal, ezt több színből és anyagból is megvarrtam magamnak. Akkoriban könnyű dolgom volt, mert 36/38méretben kellett gondolkodnom.;o)
Aztán ahogy egyre többet dolgoztam, egyre kevesebb időm volt varrni sajnos. Meg a patchwork is nagyon megtetszett és választani kellett, mikor helyikre áldozom az időt. Mostanában megint nagyon lenne kedvem varrni, csak az időm és a helyem szűkös folyamatosan.:S2.) Olyan 10éves lehettem mikor megtanultam kötni anyumtól(Isten nyugosztalja!). Nagyon élveztem, de nem voltam még igazán képben a fonalakat illetően. Így első munkakért sikerült egy 100%osan műszálas fonalból egy hátul nyitott nyári felsőt kötnöm v.kék-fehér csíkosban az egyik Pulli újságból. Mit ne mondjak talán egyszer volt rajtam, mert a nyári melegben a műszálas felső igencsak nem volt komfort.:D Aztán ahogy az lenni szokott a tanítvány túlszárnyalta mesterét. Míg anyum megelégedett a sima-fordított mintákkal, én a csavarásra voltam kíváncsi és ezt már magamtól illetve könyvekből sajátítottam el. Gimnáziumban még nagyon sokat kötöttam, aztán ahogy dolgozni kezdtem inkább a varrás felé tolódtak a dolgok, de mostanában megint sokat kötök és most már nem csak csavartat, hanem csipkét is.;o)3.) Világ életemben úgy gondoltam, hogy ha gyerekem lesz, akkor lesz egy lányom. Azt mindig is tudtam hogy sok gyereket(5) szeretnék, de csak azt láttam a lelki szemeim előtt, hogy van egy kislányom. Ehhez képest két fiam van és most nem is igen tudom magam elképzelni lányos anyukaként...persze ha úgy alakulna szerintem megoldanám;o)4.) Szeretek új ismerettségeket kötni, ami felnőttként már nem is olyan triviális, mint kamaszként. Ennek ellenére sok ismerettség ami a semmiből jött végül olyan könnyen köddé is vész. Sokszor éreztem azt, hogy csak nekem fontos valaki kapcsolata, a másik nem tesz semmit érte és aztán így nem maradt belőle semmi. Egy ideig még hajlandó vagyok én lenni a kezdeményező fél, telfonok, e-mailek, aztán ha azt tapasztalom, hogy a kimondott szó mögött nincs tett, akkor feladom. Tudom, hogy a mai világban sok minden a pénzről szól, de azt gondolom, hogyha valaki érdekel, akkor arra áldozok mondjuk pár perc mobil hívást akár...
Sajnos azt is érzem, hogy sok barátságban dominál az érdek is, ami szomorú.
Nincs sok barátom, de ha velük valamiért hosszú ideig nem beszélünk is, utána ott folytatjuk, ahol abbahagytuk illetve ha baj van, nem eltűnnek, hanem a segítségemre sietnek és ez nagyon jó érzés.5.) Ha valami érdekel akkor abba a végletekig beleásom magam, ne adj isten megtanulom és keresem-kutatom hozzá az új információkat. Viszont ha valami nem érdekel, akkor nincs az a praktika, ami a fejembe verné. Hiába, öregszem...6.) Szeretem a rendet, ellenben rendet tartani nem tudok.:( Nem is könnyű feladat 3 pasi mellett, akik után szintén nekem kell pakolnom. Cserébe a zseni átlát a káoszon esetemben nagyon jól működik, simán megtalálom a legnagyobb kupacban is azt amit keresek.
Egyedül a hivatalos papírok miatt van némi bűntudatom, mert az anyakönyvi kivonatokat rendre átpakolom és mikor épp kellene persze nem biztos, hogy beugrik hol vannak. A bürokrácia nagyon nem az én asztalom.:S7.) KOS vagyok, ennek minden előnyével és hátrányával: szókimondó, ösztönös, nem tudok hízelegni és nagyon kritikus vagyok, szeretek én lenni az irányító és a társaság középpontja, valakit vagy szeretek vagy nem, középút nincs, nem vagyok haragtartó, de mindent megjegyzek, anyatigris vagyok, a gyerekeim mindennél fontosabbak számomra
szerencsére az aszcendensem RÁK(ha minden igaz): így tudok romantikus és humoros is lenni, jól kommunikálni, emberekkel foglalkozni, csapatnak tagja lenni