péntek, február 27, 2009

Muffin, ahogy én csinálom


Sokan szeretjük a muffinokat, nem csak sütni, de enni is:o) Bizonyára mindenkinek van jól bevált muffin alapreceptje. Nekem is volt egy és nagyon elégedett voltam vele, míg meg nem kóstoltam a szomszédasszonyomét.:D Azóta ez az új alapreceptem, gondolom míg nem kóstolok egy másikat ami még ennél is szuperebb, de most ez a menő.

alaprecept(24db muffinhoz):

50dkg liszt
1csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2tojás
25dkg cukor
2csomag vaníliás cukor
1,6dl olaj
5dl író( én 2doboz tejföl szoktam beletenni)


1.) sütöt 180fokra előmelegíteni, a formába papír tenni vagy kivajazni(vajazás után tegyük a formát a hűtőbe)

2.) a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával

3.) felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, olajat, tejföl(vagy írót), miután összekevertük a lisztes keverékhez adjuk.
Ha nincs időm vagy kedvem az egészet(száraz és vizes hozzávalók) egy tálban keverem össze, semmivel sem különbözik attól mikor külön pacsmagolok vele.:o) Egy nagyon ragacsos masszát kapunk.

4.)Formába töltjük. tehetünk bele bármit, amit szeretünk: dió, meggy, túró és sorolhatnám...

180fokon (légkeverés nélkül) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült még 5 percig a formában pihentessük, végül tegyük tálra.

A képen látható diós lett, a tésztát kétfelé osztom, a felét belekanalazom a kapszlikba, fél vagy negyed dióbéldarabokkal kirakom, majd a tészta másik fele és a tetejére is dió kerül.

Jó éjtvágyat!

szerda, február 25, 2009

új idők, új szelei...

na semmi nagy változás és nem is a tavaszról szeretnék írni, ami azért ha lassan is de közeleg. Amit mi sem mutat jobban, minthogy havas a kertünk, de hetedhét ágra süt a nap és nagyon fini melegen, kedvem lenne kiülni a teraszra. Meg is tenném, ha nem kéne szétszedni a kupacokba rakott és fóliával letakart székeket, amiket nyilván nem fogok, ezért csak innen bentről csodálom.

Az új idő, nem más minthogy a nagyobbik fiam szeptembertől iskolás lesz. Komolyan el sem hiszen, hogy így elrepült az idő, nem is volt olyan rég, hogy megszületett.:o)

Ma pedig leadtuk az általános iskolába a jelentkezést és beírattam az előkészítőbe. Ez még nem a felvételi, az majd később lesz, de nagyon remélem hogy a felvételit is itt fogom beadni. Valahogy olyan furcsa volt hogy iskolába viszem, hiszen olyan kicsi még, törékeny és érzékeny és a viselkedése néha abszolút ovis(hiszen az is:o)). El sem tudom képzelni, hogy 6hónap múlva iskolatáskával a vállán fog bemenni azon az ajtón és tanárnénik fognak vele foglalkozni. A képességeivel abszolút tisztában vagyok, biztos vagyok benne hogy azzal nem lesz baj, inkább a közösségbe illeszkedéstől félek. Ezért aztán sokat remélek az előkészítőtől, meglátjuk.

Szóval mostantól már aktívan az életünkbe kerül az iskola, hetente egy alkalommal lesz az előkészítő, így szép lassan ismerkedik meg majd Bence az iskolával, a tanárokkal és én is.

A furcsa az, hogy én nem szeretem a változást, Bence sem, most mégis olyan bizakodóan kíváncsi vagyok és Bence is nagyon érdeklődő. Én nagyon szerettem az általános iskolámat, az osztálytársaimat, a mai napig emlékszem legtöbbjükre. Olyanokra is, akikkel nem jártuk végig a 8 osztályt, mert elköltöztek. Sok emlékem fűz az iskolához is, szerelmek, barátok, első nagy Ő, tanárok és milyen vicces szavazni is oda szoktam járni, mert lakcím szerint oda tartozom.:o) Ha csak fele ennyire fogja Bence ezt az iskolát szeretni már nyugodt leszek.

kedd, február 24, 2009

Special Friends Award

Ayla, Anice és Dóri és Ányi isvoltak olyan kedvesek és meg ajándékoztak ezzel a díjjal.
Köszönöm szépen.

Lássuk mi is a jelentése:
"Ezek a blogok szerfelett bájosak, a blog íróknak az a céljuk, hogy barátok
és barátságosak legyenek. Nem a pénz a mozgatórugó. Reményeink szerint ezen díj
átadásakor több barátság keletkezik, a barátság elterjed, és több figyelmet kap a blogger.
Amikor továbbadod, kérlek vedd figyelembe ezen elveket. Válassz nyolc embert."

Nagyon jól esik mikor valaki megtisztel egy díjjal, ugyanakkor nehéz a döntés,
én kinek is adjam tovább, íme az a 8 blogger akit én díjazok:

Erika
Ági
Anna
Zsuzsu
Dóri
Kriszti
Ányi
Zsuzsi

természetesen Aylát és Anice is szívem szerint visszajelölném,
de gondoltam inkább teret adok az újaknak is,
hogy terjedjen a díj, a barátság a blogok között.

Nemhogy 8at, de 38at is tudnék írni, sőt biztos még többet is,
nagyon örlük, hogy létezik ez a blogos élet,
hogy vannak kézimunkázó lányok, asszonyok.

Köszönöm hogy beengedtek az életetekbe
és megmutatjátok a kézzel, szívvel, fonallal készült kincseiteket.

hétfő, február 23, 2009

vegyesen


Ezt a szép csokor tulipánt a férjemtől kaptam Valentin napon,
nem Valentinre, mert nem tartjuk, hanem csak úgy,
mert már régóta szeretett volna hozni.
Imádom:o) és a tulipán az egyik kedvenc virágom.

Ez a pulcsikezdemény a kisebbik fiamnak készül a mostani akciós LIDLs fonalból.
400gros gombóc, halálian néz ki ez az óriás gombóc szines fonal.:o)
Kifejezetten itthon kötögetésekhez.:o))))

ez pedig egy valami lesz, még a jelmez varrogatása közben varrtam össze a négyzeteket, amik már évek óta kivágva várták a sorsukat, most már látom mi lesz belőlük, de még addig van mit csinálnom velük, majd mutatom, ahogy alakult

nyeremények újra saját fotókkal


Ma érkezett meg Esztertől a fonalnyereményem.
Még nem igazán tudom mire is fogom őket használni,
talán majd a játékokhoz szemet, orrot hímezni.
6db DMC perlé
egy nagyon vastag 3szálas Watercolor
és egy érdekes színű sokat megélt Waterlilies.

ez pedig Panyi Zsuzsitól a nyeremény gyűrűm, kissé túlvakuzva lévén semmi fény itthon, a színe nem ennyire élénk sárga, inkább olyan tompa borostyánsárga, majd csinálok jobb fotót ha lesz rá alkalmas idő.

Afro SAL (4) és Laminaria

Ez a fotó a régi gépünkkel készült, mit mondjak meg is látszik rajta:( de az újat a férjem használja és nem jutok hozzá.:S A fényviszonyok sem ideálisat és totál televakiuztam, de a gép aksija is lemertült így megnézni sem tudtam a képet csak letöltés után. Legközelebb remélem már jobb fotót és látványosabb állást tudok mutatni.

Azért a lényeg látszik, mármint nagy különbség sajnos nem mutatkozik az előző jelentés óta, ugyanis az elmúlt héten egy szálat sem böktem bele.:( A fiúk taknyosak, köhögnek, vkinek folyton orrot kell töröljek, így aztán napközben elő sem veszem.

Este pedig a Laminaria kendőt kötögettem, bár többet bontottam mint kötöttem. Illetve nem is, hanem mint Déva vára csak fordítva, mert én amit éjjel megkötöttem azt nappal lebontottam. Ugyanis a nagy éjszakai bebóbiskolásos kötéseknek az lett a vége, hogy folyton elszámoltam és akkor ugye az újabb szaporításos sorban már nem stimmelt a minta.
ez egy régebbi fotó, képzeljetek hozzá még néhány ugyanilyen sort.:o) a fonal uruguayi merino, nagyon finom pihe-puha és istenien bírja a bontást is.:o)

A héten mindkét munkámmal szeretnék haladni, remélhetőleg a jövő héten látványosabb képekkel jövök majd.

vasárnap, február 15, 2009

nyeremények

Pénteken késő délután csengetett a postás és egy borítékkal jött vissza a férjem, a feladó: Panyi Zsuzsi volt.:o) Izgatottan bontogattam, a borítékban egy kedvenc zöldem és barna dobozka volt, benne egy Panyi Zsuzsi gyűrűvel és egy cédulával: MEGNYERTED!.:o)
Zsuzsi a hírlevelében felhívást intézett az olvasóihoz, egy kérdőív kitöltése volt a feladat, a kitöltők között 3 ékszert sorsolt ki. Szívesen tettem eleget a felkérésnek, nemcsak a nyeremény reményében, hanem mert szerettem volna elmondani a véleményemet.
Nagyon örülök, hogy nyertem(1-2 alkalmat leszámítva nem szoktam nyerni) szeretm Zsuzsi ékszereit. :o) Sajnos a gyűrűt nem sikerült jól fotózni, de holnap újra próbálkozom és mutatom. Zsuzsi nagyon szépen köszönöm.:o)))

és a szerencsém itt még nem ért véget...

Eszter blogjának születésnapja alkalmából hírdetett játékot, 5csomagra lehetett jelentkezni, 2 keresztszemes készlet, 2 patchwork anyag és 1 fonalcsomag témában.:o) A játékszabályok szerint 3kérdésre kellett választ andni, ami Eszter blogjával volt kapcsolatos. Ma kaptam Esztertől a mailt, hogy megnyertem a fonalcsomagot:

Nagyon örülök, hogy a 111 jelentkező közül nekem is kedvezett a szerencse.
Eszter köszönöm szépen a lehetőséget!

Lehet lottóznom is kellett volna:D, de megint elfelejtettem.:S

péntek, február 13, 2009

Farsangoltunk






Bence az idai farsangon róka szeretett volna lenni, ki tudja miért? mert a VUKot már egy ideje nem nézi. Így aztán mit tehet anyuka varr egy jelmezt:o), még szerencse, hogy volt itthon ilyen színű melegítőanyag, amit a hitelesebb kinézetért fordítva varrtam, a visszája került kívülre, mert az bolyhos.:D Nem akartam overált, hogy külön-külön is hordható legyen a ruha, a nadrágból a varrás mentén kibontható a farkinca, a füle csak rá van varrva a kapucnira. Persze az egész napos hordás után rá kellett jönnöm, hogy ez így marad és elteszem, mert a fonák rész erősen kibolyhosodott a sok 4kézláb mászkálástól.:D:D:D Sebaj lesz egy tartalék hacukánk ha hirtelen kell beöltöznie egy 6 évesnek.;o)

Mivel legalább 2 napon át babráltam a ruhával, közben Balázsban is felmerült a igény egy saját jelmezre.:o) Valmiért úgy döntött, hogy szellem szeretne lenni, amit nagyon furcsálottam, mert a Thomas mesében szereplő szellemtől fél, de örültem is neki, hogy egy ilyen könnyen megvalósítható ötlete van.:o) Az ő jelmezét reggel 10perc alatt alkottuk meg, ami már csak azért is volt jó, mert kb. 2percet volt rajta az oviban. Ugyanis reggel egy órát maradhattak a szülők és a testvérek is, így Balázs is jelmezben ment be, aztán 2perc után levette, ami teljesen érthető, inkább azon lepődtem meg, hogy hajlandó volt felvenni.

Rossz hogy nincs varrós sarkom és az étkezőasztalon dolgozom, hiszen folyton ide-oda kellett pakolásznom a varrógépem, a kábelt, pedált, cérnát, anyagot stb. Ezzel nemcsak sok idő megy el, de néha a kedvem is.:S Még szerencse, hogy most volt egy nemes cél.:D

Afro SAL (3)



kicsit szétesett a blogom, a bejegyzéseimnél nem látom a képet, de ha feltöltöm akkor megjelenik, érdekes...
a lényeg, hogy ennél kicsit már előrébb tartok, ez a 10-ei állás, már látszik hogy ez melyik rész is lehet;o)

hétfő, február 09, 2009

az én szivárványom

Your rainbow is strongly shaded green and white.


What is says about you: You are an intelligent person. You appreciate quiet moments. Those around you admire your fresh outlook and vitality. People depend on you to make them feel secure.

Find the colors of your rainbow at spacefem.com.

Afro SAL állás 1hét után

1nap után
1hét után

Nem haladok valami sebesen.:S
Igaz hétvégén nem volt a kezemben,
így csak 5nap hímzése van benne, de akkor sem vagyok elégedett.
Talán nem éjfélkor kellene nekiállnom hímezni.:o)

csütörtök, február 05, 2009

patchwork

Ez egy nagyon régi darab, már 9éve hogy varrtam férjem szüleinek karácsonyra.
Gondoltam felteszem megmutatni, mert szerintem még egyetlen varrt dolgom sem szerepel itt. A fotók nem lettek valami jók és arra sem vagyok büszke, hogy azóta sem varrtam ekkora patchwork vmit, sőt semekkorát sem. De az idei év változást fog hozni, mert a blogokat nézegetve nagy kedvet kaptam hozzá, hogy leporoljam a vágólapom és a körkésem.:o)

kedd, február 03, 2009

gyors édesség

Amikor az embernek végképp nincs ideje sütni, de valami házi édességre vágyik, akkor nagyon jó szolgálatot tesz ez a ránézésre is finom kókuszgolyó.:o)
Biztos sokan ismerik, de azért felteszem ide a receptet, jön a farsang, oviba sem utolsó ötlet a közös falatozásokra, mert lehet épp akkorára csinálni, hogy a gyerekeknek csak be kelljen kapniuk 2 táncikálás, játszás között.:o)

A recept:
(érdemes rögtön dupla mennyiségben csinálni)

25dkg darált háztartási keksz (a DETKInek kapható előre darált változata)
15dkg porcukor
10dkg vaj vagy margarin picit megolvasztva
2evőkanál Szerencsi kakaó vagy egyéb nem cukrozott kakaó
kb. 1dl tej, énegy picit többet szoktam, hogy ne legyen fojtós
kókuszreszelék
ízlés szerint rum vagy rum aroma

A darált kekszhez adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Jól keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi tejet, amennyit felvesz és már nem morzsálódik, egy formálható masszát kell kapnunk. Ha valaki szeretne tegyen bele rumot vagy rumaromát, szoktak rumban eltett meggyet is, azzal is finom.;o)
Pihentessük 30percig a hűtőben, majd nedves kézzel dió nagyságú(gyerekeknek lehet kisebb) golyókat formáljunk belőle, majd fogassuk kókuszreszelékbe.
Jó ha még egy fél napot állni hagyjuk a hűtőben, de valószínűbb, hogy 10perc múlva már rájár az egész család.:o)

Jó étvágyat!

hétfő, február 02, 2009

Kézírásom

Kata barátnőm kért fel a játékra, most megint egy picit megmutatok magamból;o)
Igaz nem igazán értem mi lenne a játék lényege, hacsak nincs grafológus a társaságban, akkor túl sok nem fog kiderülni rólam.
Max. hogy melyik betűt szeretem ill. nem szeretem leírni.:o)

Sajnos mióta leginkább csak a billentyűzetet használom az írásképen sokat romlott.:(
Pedig régen olyan szépen írtam, na nem gyöngybetűkkel, de olyan egyben volt az egész.
Apu mindig azt mondta, hogy szépen írok csak olvashatatlanul.
Ő műszaki írást tanult(mérlegkészítő műszerész), minden betű mint a cövek.:D
Én is tanultam technikán műszaki betűket írni, de nem maradt meg, csak annyi, hogy minden év elején le kellett írni a füzet első lapjára 70 fokos dőlésszögben csupa nagy betűkkel:
DOLGOZNI CSAK PONTOSAN ÉS SZÉPEN
AHOGY A CSILLAG MEGY AZ ÉGEN

Aztán legközelebb akkor kellett figyelnem az írásomra, mikor a lakberendezés vizsgámra készítettem a tervrajzokat, de már az is régen volt, talán igaz sem volt.

akiket én szeretnék játékba hívni:
Edige, Hubbub, Judilla, Lilang, Kriszti

és hogy egy kis plusz is legyen benne, kérlek benneteket hogy írjatok pár szót az írással kapcsolatban, bármit, storyt, hozzáállást, akármit, köszönöm.

Jó játékot!